Min vardag & mycket mer.

Alla inlägg den 13 juni 2010

Av Frida Skoglund - 13 juni 2010 23:24

Det är så sjukt mysigt när det regnar på kvällarna, när det droppar mot ens fönster! Jag vet inte varför jag tycker det, men det skulle vara lite små mysigt med lite åska också faktiskt.. Ni kanske tycker att jag är fullkomligt knäpp i huvudet som tycker detta, men man får ju tycka vad man vill - haha!

Prinsessan leker på som hon gör mestadels utav kvällarna, en riktigt kvälls människa kommer det säkert att bli. Oj oj, uppe hela nätterna sen då? Haha, det vore ju något det att vända på dygnen så där fint! Har letat efter lägenheter så det bara skriker om det, men det finns nästan ingen tvåa ledig och det är riktigt tråkigt för jag vill verkligen inte bo i en etta för tusan vad trångt det skulle bli!? Skulle verkligen inte få plats, är ju inte direkt så att man kan ha besök heller i en liten etta när man har bebis saker och de ena med de andra i hela lägenheten direkt.

Ska nog ta och lägga mig snart och faktiskt tänka på lite saker, bra och dåliga! Även fast jag vet att jag kommer bli väldigt små ledsen av att tänka, men ibland så kanske man ändå ska tänka på det sämre någon gång ibland istället för att stänga det ute och inte kunna gå vidare? Men jag ser det positiva i det hela, jag ser den lyckan som fanns då när jag tänker på det. Det känns jätte bra att veta hur man känt en gång i tiden, mindre roligt när det har sprungit iväg. Men man kanske växer ifrån varandra med tiden & allting har en mening - tror jag i alla fall. Allting kommer att lösa sig på ett eller annat sätt, och jag ger aldrig upp!


 

Av Frida Skoglund - 13 juni 2010 21:57

  Datan ville verkligen inte samarbeta med mig idag, tog säkert över en timme att föra över en bild på magen till datan. Tror nog att jag ska köpa mig en ny kamera kanske, Johannes har ju haft sönder min för längesen så måste köra med mobil - suck & suck. Men nu är den uppe i alla fall! Tycker inte att det är sån stor skillnad motför förra veckan & veckan innan det..


 

Av Frida Skoglund - 13 juni 2010 18:13

Tycker inte att man ska hålla smärtan osv. inom sig, det bara gnager inom en och det blir bara större & större tillslut. Känner man för att bara lägga sig ner och gråta ut, då ska man göra det - det brukar kännas bättre efteråt oftast. En del har sina egna sätt för att släppa ut känslor på, en del slår i väggar för att komma över det, en del gråter och tråkigt nog så skadar en del sig. Folk frågar oftast varför en del gör sig illa och vad man får ut på det, jag har hört att det är så att smärtan inuti en gör så ont, så när som gör illa sig själv så kommer en fysisk smärta så då glömmer man borta den psykiska för stunden. En del pratar med folk, en kontakt person eller någon som står dom nära. Jag tycker faktiskt inte att man är egosist om man pratar ofta om sina problem med sina vänner, om någon pratar ofta om sig själv med mig om hur dom mår så gläder det mig att dom har så pass stort förtroende och kan öppna sig & att jag får finnas till och hjälpa dom på vägen.

Jag mår alltid bättre efter att ha pratat med två personer som jag nu för tiden nästan berättar allt för, dom behöver inte säga mycket för att få mig på bättre humör. Dit jag försöker komma är att man ska göra det som får en att komma på bättre tankar eller bättre humör, hur tokigt det än är. Jag vet att jag förut för något år sen när jag mådde dåligt att jag drack för att komma på andra tankar, men det fungerade verkligen inte för det blev bara värre & man blir ännu mer känslig då. Så det slutade man ju med ganska fort, men man kan alltid gå ut och roa sig när man mår dåligt och försöka komma på andra tankar också - inte dricka för att komma iväg. Men det kanske fungerar för vissa, men inte för min del i alla fall.

Jag tycker det är jobbigt att se folk som mår dåligt även om jag inte känner dom så väl. Olycka är så tråkigt och jag tycker faktiskt inte att en enda människa förtjänar att må dåligt, speciellt när dom inte har någon att vända sig till. Alla förtjänar en väg till lycka, en väg till att bli lycklig igen och ha förtroende för en eller flera som dom kan prata av sig med.


 

Av Frida Skoglund - 13 juni 2010 14:00

25 veckor har jag gått runt med min lill flicka i magen & nu återstår det bara 15 veckor tills hon förmodligen ska vara ute bland folk och flörtas med alla! Det känns fortfarande jätte bra och jag längtar mer och mer för varje dag som går, speciellt när man går in i en ny vecka!


Jag tänkte på saker igår angående graviditeten men jag kom inte alls på det rätta ordet så ni som vet ett rätt ord får gärna hjälpa mig i alla fall med det. Men ja, det finns ju inget som är negativt med en graviditet tycker jag, men om det skulle vara något som var "mindre roligt" eller ja jag vet inte något sånt i närheten så skulle det i så fall vara.
- Jag känner alla lukter mer kraftigt och längre, som svettlukt och pruttluktar.
- Jag har haft mycket problem med rygg/mage sen vecka 17-18 & det är inte en liten värk.
- Jag kan inte stå upp under en längre tid för det trycker, sliter och drar i mage & rygg.
- Jag kan inte ligga hur jag vill för det gör ont även det.
- Jag har världens humörsvängningar & det är inte alltid lika roligt att drabba andra pga det.
- Jag har ett minne som sviker mig hela tiden.
- Jag har börjat fått massor med bristningar.


Men ändå så skadar det mig inte så mycket, det är inget jag tänker haka upp mig på så där grymt mycket för jag tycker att det är något som ska höra till graviditeten. Det ska kännas och märkas att man är gravid & som jag sagt tidigare när man känner varje rörelse och spark så fylls lyckan till högsta grad & pirret i magen är otroligt. Dels att det där försvinner senare i tiden, och tanken på att jag får ett barn så är det här inte ens i närheten av vad jag någonsin skulle kunna ge henne eller ge upp för henne senare i mitt liv. Nix nix, jag är lycklig för det ändå och trivs för första gången i min kropp i livet! Det känns jätte bra allting, och jag har en sådan längtan att jag inte vet var jag ska ta mig till snart.. Det är inte långt kvar nu!! Slänger upp bild eller bilder senare.

Barnet:

Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklingsmässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst.
Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.
Vikt 800 gram.


 

 

Ovido - Quiz & Flashcards