Min vardag & mycket mer.

Alla inlägg den 20 juni 2010

Av Frida Skoglund - 20 juni 2010 23:38

Sitter här med spräng huvudvärk, så klart! Hatar dessa perioder när huvudet ska förstöra hela vardagen & liten ligger och trycker så det ilar och gör ont - men det är så det ska vara! Bara att sitta ner och ta det lugnt och buffa lite tillbaka så brukar liten flytta på sig tillslut, hehe.. Ska väl försöka göra mig så trött som möjligt så man kan gå och lägga sig, är ju så sjukt svårt att somna nu för tiden & man ligger ju och vrider och vänder på sig för att hitta det rätta läget. Antingen är det för varmt eller för kallt, så ligger man hur bra som helst så efter några minuter så får man ont i magen eller måste gå på toa för att man legat och rört på sig för länge - så typiskt!

Imorgon har jag inte planer alls så det blir nog bara att ta det lugnt antar jag, tänkte försöka ta mig mod till att vara ute om det blir fint väder och kanske gå en sväng. Jag vill verkligen ut och röra på mig, men jag är så jäkla rädd. Jo jag är rädd för att jag ska bli geting stucken eftersom jag är tok allergisk och halsen sväller igen direkt. Jag lyckas alltid bli det vid axlarna eller över axlarna så det slår till fortfare, det är faktiskt mycket därför jag inte vill vara ute så otroligt mycket nu när jag är gravid. Jag känner mig inte alls sugen på att trycka i mig massa tabletter & utifall inte dom hjälper måste jag ju ta sprutan, det är inte alls bra för lillan att få i sig dessa saker. Sen om jag inte tar dom så dör jag ju & då dör ju hon med, men hon kanske får något fel om jag tar det där också? Nej usch, jag är jätte rädd för att bli det och det är därför jag är inne mestadels och springer för fulla muggar så fort en geting är minsta lilla i närheten. Självklart ska Johannes pappa slå iväg getingen när den kommer i närheten, det är ju skit bra!!! - Eller inte, fy fan.. Men jag hoppas på det bästa, dom får ge sig på någon annan om dom är så illa tvungen! Tur för dom att dom själv dör, nej vad elak jag är nu..

Ska försöka se om det är något bra på tv som man kan bli trött till, kanske one tree hill? Fast då kommer jag ju som jag alltid sagt aldrig kunna sluta kolla. Nej jag ska nog packa undan litens kläder, fast ska ju tvätta dom också först innan jag börjar vika och ha mig. Men kan ju alltid plocka undan dom från sängen så jag kan få sova i den i natt!


 

Av Frida Skoglund - 20 juni 2010 21:24

Kan folk någon gång sluta tänka på dom själva för en minut, en dag, en vecka vad som helst. Bara lägga ner alla lögner & allt skit snack om folk, försöka förstöra för dom som har starka band emellan och älskar varandra. Jag är så trött på att alltid bli anklagad för massa skit saker, faktiskt rätt så allvarliga. Sen ser jag ingen mening i det heller, förstår inte för fem öre varför jag ens skulle göra något liknande. Det finns så många som blir anklagad för massa skit som inte ens stämmer, som inte ens har någon mening och är helt patetiskt.

Det måste ju vara någon med dålig självkänsla som måste förstöra för allt och alla runt omkring, någon som måste leva i drama och mår bra av att se andra lida. Skaffa hjälp, gör vad som helst. Gå till någon personlig gubbe och ljug då om det är så sjukt viktigt, förstör inte bland folk som har stor betydelse för varandra. Men som tur är så är det oftast folk som hör efter först & lyssna på den personen som är "offret" i den hela situationen. Jag tycker det har blivit för mycket lögner, det är som en vardag. Det har verkligen gått för långt, men hur man än vrider och vänder på det, hur man än försöker fixa till det och ändå fortsätter vara snäll och lägga det på hyllan så hjälper det inte. Är man vrång och säger emot, då får man skit för det också.

Det finns alltså ingenting som hjälper för att få det till en lycklig vardag i månader, nej det ska vara något nästintill varje dag. Jag egentligen har lagt ner energi på att ta åt mig, jag litar inte på dessa människor, men det är väl trots allt inte så konstigt? Det är fler som tappar förtroendet, det är dessa lögnare som får ta alla smällar i slutet. Det blir bara hårdare och hårdare, men det finns ju dom som tar åt sig väldigt mycket och verkligen lider. Jag tycker det är så tråkigt att se dessa som får ta all jävla skit, jag vet själv att folk ljugit ihop ett och annat till mig och jag har trott på det, jag har sett ut som idioten som anklagat dom som blev utsatt. Men med det fick jag lära mig att alltid höra efter & lyssa på den personen jag har mest förtroende för. Jag bryr mig inte om vad annat folk säger, men när det gäller dom som står mig nära eller när det är jag som blir anklagad blir jag riktigt sur. Men som sagt, det har blivit som en vardag och jag blir snarare chockad när det inte är något.

Är det verkligen så det ska vara?


 

Av Frida Skoglund - 20 juni 2010 17:52

Är ingen större skillnad på vad jag skrev förra veckan. Det är väl i så fall att sparkarna och rörelserna är mycket kraftigare och större. Hon har ju hittat sitt ställe där hon ligger och kickar så det stöter till i hela magen, känns jätte obehagligt så ibland ligger man där och biter ihop.

Allting är bra annars, har inte så jätte ont längre förutom när jag vaknar på morgonen annars är det ingen större fara. Känns super skönt att det har små släppt lite, om man tar sig fram försiktigt så går det väldigt bra faktiskt! Sen att allting är inhandlat känns också super bra faktiskt, för då behöver man inte oroa sig in i det sista när hon kommit ut att man ska stå där utan saker. Ska väl bara fylla garderoben med en jäkla massa kläder, hon har ju lite mer sen dagens shopping med det kan då aldrig bli för myckt med tanke på alla ombyten som kommer göras!

Vet faktiskt inte riktigt var jag ska skriva men kan säga som vanligt att det gått jätte fort den här veckan också, trodde inte att det var söndag när jag vaknade men ändå så gjorde jag det. Förstod väl inte fullt ut att det var söndag inom graviditeten då jag ökar en vecka framåt, tänk att det bara är 14 veckor kvar. Jag hoppas verkligen också att det bara är 14 veckor kvar att det inte blir ca 16 veckor tills hon kommer ut, att hon inte ligger och retas och vägrar komma ut! Men jag får väl hoppas att jag är som min mor som inte gått över tiden någon gång, hon har dock fött Johannes i sjunde månaden vilket jag hoppas att jag inte kommer göra. Då kommer hon ju vara tok för liten, sen vet man ju inte hur det kommer sluta riktigt. Visst att det står att risken är stor att dom överlever och blir friska, men dom ligger ju där inne i 40 veckor för att bli fullt utvecklade.

Barnet:
Kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.
Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.
Vikt 900 gram.


 

 


 

Av Frida Skoglund - 20 juni 2010 16:49

Huduvet sprängs snart & magen exploderar nog den också känns det som. Har sprungit runt hela dagen också, vaknade till och från hela tiden innan farmor & farfar kom och hämtade mig. Har i alla fall köpt vagn, vagga, bilbarnstol, 2 nappflaskor, 3 nappar, massa kläder och lite till. Annars har helgen varit rätt så bra i alla fall, var skönt att komma bort men så fort man kom in i Bollnäs igen så blev man så sjukt deprimerad. Kommer hem, märker att hälften av det man äger är slut & saker som ligger över allt. Det går verkligen inte att få ha något ifred, hade inte gjort mig något om det var mitt eget barn som gjorde så. Men nu är det inte det, det är inte mitt barn som jag ska hålla reda på, nix det är någon annans ansvar.....

Går ju även in i en ny vecka idag också, skriver om det senare när jag har orkar tagit bild osv.


 

Ovido - Quiz & Flashcards