Min vardag & mycket mer.

Alla inlägg den 5 september 2010

Av Frida Skoglund - 5 september 2010 17:25

Nu har man gått 36 fulla veckor och går då med andra ord in i en ny vecka, 37. Det känns så otroligt bra att det närmar sig och det är helt underbart att veta att bebisen snart är ute bland oss och stymlar på. Nu för tiden varje gång då jag ska sova så hickar hon, sparkar och ligger och gnussar med rumpan eller något liknande. Hon drar med fötterna och händerna när det är något tyngre än en hand på magen. Och jag tycker att det är lika nu som tidigare att tiden bara rinner iväg och att allt går jätte fort inom graviditeten och allting är klart för att liten ska komma ut. Ja, så det är inte sån stor skillnad från de tidigare veckorna bara att jag gått och skaffat mig en för jäklig halsbränna. Hon ligger också och drar i något nere i magen så det ilar till och känns som jätte sendrag, sen när hon släpper så ilar det ner till fotknölen - buse.


Men hon mår bra, livar på som vanligt och är allmänt super busig liten bebis!


Jag har inte heller några pengar på mobilen, så blir ingen bild. Jag kanske tar en med camen senare, men då blir det en sittandes bild - den första sittandes.


Barnet:

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Om inte, brukar man försöka vända det.


 

 

Ovido - Quiz & Flashcards