Min vardag & mycket mer.

Alla inlägg under maj 2010

Av Frida Skoglund - 21 maj 2010 22:40

Sitter och pratar med en äldre vän, Linda. Vi pratade om första gången hon åt kräftor någonsin, och självklart var det hemma hos oss. Troligen fick hon inte den bästa starten på det hela, eftersom hon fick massa i pannan istället? Jo man lyckas ju verkligen med allt om man säger så.

Tänker på hur det var första gången jag träffade två utav mina närmre vänner, Emmi och Bea första gången också. Inte heller den bästa starten på en vänskap, men allt så lyckades man ta sig igenom det och komma varandra så otroligt nära!

Jag ångrar ingenting av det som hänt när jag var mindre, inga bråk eller så. För det har trots allt fört varandra närmre på något sätt och man ser alltid nya sidor hos varandra och man lär sig något nytt, och det kommer till en högre nivå. Klarar man sig igenom bråk och det onda, så klarar man av allt tillsammans tror jag. För så har det varit för min del med en del utav mina vänner, dom jag bråkat mest med står mig närmast. Men visst det är inte så för alla det förstår väl jag också, men vågar man bråka så måste det finnas en del hos en som vet att den inte försvinner för gott?..

Jag saknar hur man hade det när man var mindre, när man inte brydde sig och lekte hela tiden. Jag och Bea lekte jämt att vi ägde en smycke affär, om vi umgicks och började bråka så valde vi att leka ändå, så mycket brydde vi oss om bråk vid den tiden!

Tackar i alla fall till er som fortfarande som finns vid min sida, pojkvän + vänner!

 

Av Frida Skoglund - 21 maj 2010 19:42

Syster kom hit för ca 1-2 timmar sedan och nu inväntar vi Larsse som också ska komma, har saknat vovven rejält! (Och henne också då, så klart!). Vi sitter och väntar på att mamma ska göra klart vitlöksbröden och någon röra som vi ska ha till kräftorna, så man blir mätt eftersom att man inte kan bli det på kräftor som ska delas på i alla fall 4 personer. Hjärtat kommer inte, tråkigt nog men får ta en kräftdag med honom snart nog ändå och mysa på, det är ännu härligare nu när man kan sitta ute i det fina varma vädret och äta! Ett stort plus så man slipper ha den förtvivlande stanken inomhus, men fy fan vad det svider om händerna efter och hur mycket jag tvättar och tvättar dom så tycks lukten sitta kvar trots allt! - Suuuurt.
Bea blev också så sugen när hon läste här på bloggen att vi skulle äta kräftor och hon tyckte ju att det var så dyrt att köpa, snäll som jag är så sa jag att det inte alls är dyrt eftersom dom säljer 40kr paketet på hemköp och tur hade hon då det bara fanns tre kvar!

Sitter nu och undrar när lillan ska ta och sova, hon har levt loppan hela dagen tror jag! Har lyssnat på musik som hjärtat lyssnat på, och då går hon minsann igång tills låten tar slut! Sen till allt annat är hon helt lugn, så drar man igång låten igen och då "dansar" hon med, sötnos!

 

Av Frida Skoglund - 21 maj 2010 14:47

Nu har man väl vaknat till en aning, skulle laga mat åt mig och Johannes och jag är ju verkligen knäpp i huvudet och sänker inte plattan när jag ska steka köttbullarna.. Jag delade på en och den vart fortfarande kall på insidan och nästan bränd på utsidan, jo det dröjde inte länge innan brandlarmet satt igång och på köpet fick jag en livrädd lillebror som bara skrek och grät - stackars liten.. Så jag har bestämt mig för att jag aldrig tänker laga mat igen, sen vore det ju en annan femma om man kunde hålla sig till det också (attans!)..

Lillan är galen idag, sparkar som bara den när man lyssnar på vissa låtar och när jag gjorde mat så sparkade hon så det sved till i sidan och gjorde super ont, kändes jätte konstigt när hon sparkade också. Kanske är för att det är bland de första gångerna hon sparkar när jag står upp, jag tycker i alla fall det känns skillnad på när man står och sitter/ligger men jag vet inte varför.. Men hon är ju gullig ändå, en liten stjärna! Igår också när det åska och blixtra var hon väldigt livlig av sig, vet inte varför hon kanske hörde när det small så högt som det gjorde ibland, och ja jag var väl kanske en aning orolig för åska och blixt är inte min grej om man säger så..

Mamma åkte för inte så länge sen till Delsbo för att hämta Tobbe som slutat jobbet för veckan, han är där i närheten på veckorna och hemma på helgerna, så dom får ju en liten break ifrån varandra om man säger så! Nu längtar jag bara så att klockan kan ticka iväg och har hoppats hela dagen på att värken inte kommer, för hitills idag har det gått väldigt bra tycker jag men bara för det så vänder det väl om någon timme!

 

Av Frida Skoglund - 21 maj 2010 10:43

Johannes väckte mig runt halv tio tiden, skulle känna på magen också så sparkade lillan och världens leende fick han! Sprang runt och skröt för mormor och mamma, haha.  

Har inte sovit så vidare bra i natt heller för jag fick så otroligt jäkla ont i huvudet av åskan och det jäkla vädret som var igår kväll, och det är inte alltid lätt att somna med ett huvud som man tror kan sprängas vilken sekund som helst. Har väl fått min period nu igen kanske med spräng huvudvärk om dagarna - kul!!..

Ikväll blir det bara familjen som ska äta kräftor osv. och bara ha det super mysigt och trevligt, sen ska jag försöka ta bussen till Söderhamn om mitt busskort vill vara på min sida och fungera en sista dag! Får försöka tigga åt mig ett nytt idag så man är på den säkra sidan, sen måste jag ta en taxi från Söderhamn ut till Stugsund, fy fan jag hatar att åka sånt där äckel päckel själv. Kommer sitta och vara nervös som fan och säkert rädd som en liten tjej som tror att det är monster i garderoben eller under sängen - fjantig jag är!.

Får springa och göra smoothie åt Johannes hela tiden men det var ju kul att han gillade den i alla fall, jag tycker dock den blir för sur varje gång för farmor köpte naturell yoghurt istället för vanilj yoghurt, men men ibland får man stå ut ändå!

Sen var har det fina vädret gått och gömt sig då? Tycker inte att jag sett en sol på länge, senast i tisdags tror jag? Tråkig tråkigt, men det gör mig inte så mycket för jag orkar inte vara ute i den ändå, alldeles för varmt är det!

Nä nu ska jag göra något att äta, om jag orkar det vill säga.

 

Av Frida Skoglund - 20 maj 2010 20:45

Sitter och busar med lillan som troligen snart kommer att bli riktigt less och sluta busa tillbaka, men det är mysigt för stunden!

Har levt på smoothie hela dagen tror jag, har så svårt att få ner något i magen då jag inte mår så himla fysiskt. Ska nog ta och mixa ihop någon snart igen, mumma!
Det är roligt att bara hälla och gå på självkänslan, och sedan märka att det blev en riktigt bra resultat trots allt. Och ja, det är första gången jag gör en sån själv.. Så slö har man varit i sitt liv, och så rädd för inga framsteg också för den delen!

Nu ska jag kika tv och förbereda mig för en lång dag som barnvakt!

 

Av Frida Skoglund - 20 maj 2010 12:32

Lillan är bra rolig ibland hon, förut när hon sparkade och man la handen där då slutade hon direkt och det var väldigt högt upp på listan om man lyckades känna tre sparkar. Sen nu har hon vänt på det där, så fort man lägger handen där så sparkar hon som en tok, så flyttar man handen åt sidan för att se sparkarna men då sparkar hon dit handen förflyttats istället! Det är så sött, lyckan på högsta nivå!

Ska försöka vila så mycket jag bara kan idag, har fått super ont i ryggen och det ilar i magen - jävla foghelvete!.. Sen nyser jag bara, har ont i huvudet och jag vill inte bli sjuk igen för det orkar jag verkligen inte! Men det verkar som att jag inte har så mycket att säga till om, ska försöka göra så gott jag kan så jag orkar gå senare, vilket kanske bli jäkligt krångligt då det inte går att gå från soffan till köket ens en gång, snyft!

Ska försöka på ett eller annat sätt att få tag på min kära mor, som åkte utan att säga hej då och jag har ju som sagt inget batteri på mobilen så kan ju inte ringa till henne (!!)..
                                   

 

Av Frida Skoglund - 19 maj 2010 20:00

Har hur som helst i huvudet + att jag mår jäkligt illa, sen kan vi ju krydda på lite med att jag är så jälka seg också. Kanske ska lägga sig i tid ikväll, sova ut på riktigt någon gång skulle inte vara så galet fel. Ser ändå ut som att det inte blir något tv tittande ikväll då det inte är såna bra program, men sen vet inte jag hur livlig lillan tänker vara. Nu är det väldigt mycket bök och stök i alla fall, vilket troligtvis är bra!

Fick massa smått och gott av Pernilla också och det kan verkligen behövas! Har ju inte inhandlat en enda sak till lillan än, dålig stil kanske? Är ju mindre en halva tiden kvar faktiskt, så tusen tack till henne!

 

Av Frida Skoglund - 19 maj 2010 15:19

Pernilla kommer runt fem - sex tiden istället så vad jag ska göra under de här tre timmarna vet jag inte, har inte ens hunnit platta mitt hår ännu men ska väl se till att göra det då. Johannes är hos sin gammel mormor så han kan man inte heller fördriva tiden med, hmm vad gör man då då?

Längtar till fredag då ska jag få trycka i mig kräftor, men den här gången ska det dock inte bli för många som det blev senast! Dom säljer ju så billigt nu på hemköp, mamma hade köpt 3 pack med tolv styckern i varje för 30kr, och syster köpte ett vanligt för 40kr. Jag ska försöka ta mig dit också och handla så vi också får några på fredag, om Philip ska med då men det är väl sånt som märks.

Jag har ett ganska tråkigt liv så bloggar ju fan nästan hela tiden, men det gör mig ingenting för det är ju i alla fall lite tid att slänga bort om man säger så. Mamma ligger och vilar, funderar också på att göra det faktiskt men då kan man väl inte somna ikväll antar jag!

Imorgon ska jag nog vara barnvakt igen, eftersom mamma fick en tid på sjukhuset idag bara så där rakt upp och ner vilket faktiskt är hur bra som helst! För det brukar ta super lång tid att få sån där, så fick dom en lucka och där fick mamma hoppa in istället så dom fick då ingen ledig timme i alla fall, haha!  

Förresten, om ni försöker få tag i mig så kommer det nog inte alls gå så bra då min mobil har laddat ut, så ni som har mammas nummer kan ju alltid slå en pling eller slänga iväg ett sms dit om det är akut!

 

Ovido - Quiz & Flashcards