Min vardag & mycket mer.

Alla inlägg under juni 2010

Av Frida Skoglund - 13 juni 2010 23:24

Det är så sjukt mysigt när det regnar på kvällarna, när det droppar mot ens fönster! Jag vet inte varför jag tycker det, men det skulle vara lite små mysigt med lite åska också faktiskt.. Ni kanske tycker att jag är fullkomligt knäpp i huvudet som tycker detta, men man får ju tycka vad man vill - haha!

Prinsessan leker på som hon gör mestadels utav kvällarna, en riktigt kvälls människa kommer det säkert att bli. Oj oj, uppe hela nätterna sen då? Haha, det vore ju något det att vända på dygnen så där fint! Har letat efter lägenheter så det bara skriker om det, men det finns nästan ingen tvåa ledig och det är riktigt tråkigt för jag vill verkligen inte bo i en etta för tusan vad trångt det skulle bli!? Skulle verkligen inte få plats, är ju inte direkt så att man kan ha besök heller i en liten etta när man har bebis saker och de ena med de andra i hela lägenheten direkt.

Ska nog ta och lägga mig snart och faktiskt tänka på lite saker, bra och dåliga! Även fast jag vet att jag kommer bli väldigt små ledsen av att tänka, men ibland så kanske man ändå ska tänka på det sämre någon gång ibland istället för att stänga det ute och inte kunna gå vidare? Men jag ser det positiva i det hela, jag ser den lyckan som fanns då när jag tänker på det. Det känns jätte bra att veta hur man känt en gång i tiden, mindre roligt när det har sprungit iväg. Men man kanske växer ifrån varandra med tiden & allting har en mening - tror jag i alla fall. Allting kommer att lösa sig på ett eller annat sätt, och jag ger aldrig upp!


 

Av Frida Skoglund - 13 juni 2010 21:57

  Datan ville verkligen inte samarbeta med mig idag, tog säkert över en timme att föra över en bild på magen till datan. Tror nog att jag ska köpa mig en ny kamera kanske, Johannes har ju haft sönder min för längesen så måste köra med mobil - suck & suck. Men nu är den uppe i alla fall! Tycker inte att det är sån stor skillnad motför förra veckan & veckan innan det..


 

Av Frida Skoglund - 13 juni 2010 18:13

Tycker inte att man ska hålla smärtan osv. inom sig, det bara gnager inom en och det blir bara större & större tillslut. Känner man för att bara lägga sig ner och gråta ut, då ska man göra det - det brukar kännas bättre efteråt oftast. En del har sina egna sätt för att släppa ut känslor på, en del slår i väggar för att komma över det, en del gråter och tråkigt nog så skadar en del sig. Folk frågar oftast varför en del gör sig illa och vad man får ut på det, jag har hört att det är så att smärtan inuti en gör så ont, så när som gör illa sig själv så kommer en fysisk smärta så då glömmer man borta den psykiska för stunden. En del pratar med folk, en kontakt person eller någon som står dom nära. Jag tycker faktiskt inte att man är egosist om man pratar ofta om sina problem med sina vänner, om någon pratar ofta om sig själv med mig om hur dom mår så gläder det mig att dom har så pass stort förtroende och kan öppna sig & att jag får finnas till och hjälpa dom på vägen.

Jag mår alltid bättre efter att ha pratat med två personer som jag nu för tiden nästan berättar allt för, dom behöver inte säga mycket för att få mig på bättre humör. Dit jag försöker komma är att man ska göra det som får en att komma på bättre tankar eller bättre humör, hur tokigt det än är. Jag vet att jag förut för något år sen när jag mådde dåligt att jag drack för att komma på andra tankar, men det fungerade verkligen inte för det blev bara värre & man blir ännu mer känslig då. Så det slutade man ju med ganska fort, men man kan alltid gå ut och roa sig när man mår dåligt och försöka komma på andra tankar också - inte dricka för att komma iväg. Men det kanske fungerar för vissa, men inte för min del i alla fall.

Jag tycker det är jobbigt att se folk som mår dåligt även om jag inte känner dom så väl. Olycka är så tråkigt och jag tycker faktiskt inte att en enda människa förtjänar att må dåligt, speciellt när dom inte har någon att vända sig till. Alla förtjänar en väg till lycka, en väg till att bli lycklig igen och ha förtroende för en eller flera som dom kan prata av sig med.


 

Av Frida Skoglund - 13 juni 2010 14:00

25 veckor har jag gått runt med min lill flicka i magen & nu återstår det bara 15 veckor tills hon förmodligen ska vara ute bland folk och flörtas med alla! Det känns fortfarande jätte bra och jag längtar mer och mer för varje dag som går, speciellt när man går in i en ny vecka!


Jag tänkte på saker igår angående graviditeten men jag kom inte alls på det rätta ordet så ni som vet ett rätt ord får gärna hjälpa mig i alla fall med det. Men ja, det finns ju inget som är negativt med en graviditet tycker jag, men om det skulle vara något som var "mindre roligt" eller ja jag vet inte något sånt i närheten så skulle det i så fall vara.
- Jag känner alla lukter mer kraftigt och längre, som svettlukt och pruttluktar.
- Jag har haft mycket problem med rygg/mage sen vecka 17-18 & det är inte en liten värk.
- Jag kan inte stå upp under en längre tid för det trycker, sliter och drar i mage & rygg.
- Jag kan inte ligga hur jag vill för det gör ont även det.
- Jag har världens humörsvängningar & det är inte alltid lika roligt att drabba andra pga det.
- Jag har ett minne som sviker mig hela tiden.
- Jag har börjat fått massor med bristningar.


Men ändå så skadar det mig inte så mycket, det är inget jag tänker haka upp mig på så där grymt mycket för jag tycker att det är något som ska höra till graviditeten. Det ska kännas och märkas att man är gravid & som jag sagt tidigare när man känner varje rörelse och spark så fylls lyckan till högsta grad & pirret i magen är otroligt. Dels att det där försvinner senare i tiden, och tanken på att jag får ett barn så är det här inte ens i närheten av vad jag någonsin skulle kunna ge henne eller ge upp för henne senare i mitt liv. Nix nix, jag är lycklig för det ändå och trivs för första gången i min kropp i livet! Det känns jätte bra allting, och jag har en sådan längtan att jag inte vet var jag ska ta mig till snart.. Det är inte långt kvar nu!! Slänger upp bild eller bilder senare.

Barnet:

Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklingsmässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst.
Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.
Vikt 800 gram.


 

 

Av Frida Skoglund - 12 juni 2010 23:17

Jaha då satt man här igen då och klurar på saker & ting! Jag och Angelica har bytt platser hela dagen, antingen har en utav oss datan eller hunden - riktigt roligt byte tycker jag. Så nu sitter jag här och hon myser på med lill vovven, och jag tror jag kommer att slockna när som helst men jag ska då allt försöka hålla mig vaken.

Jag tror även att jag håller på att bli sjuk, igen.. Nyser och fjantar för ofta tycker jag det är riktigt jobbigt att man blir sjuk för minsta lilla hela tiden! Sen att stå ute i regn var ingen höjdare kan jag ju tala om, det gjorde verkligen inte saken bättre och nu börjar halsen svika också - typiskt!

Blev ju inte heller något barnenshus idag tråkigt nog, det bara öste ner regn så farfar ville inte åka till Söderhamn fram och tillbaka så det blir troligtvis på onsdag istället för då var syster ledig nämligen. Ska även försöka fixa lite annat smått och gott i veckan, och nu fick jag en toppen idé om att kolla om det finns några nya lägenheter så där rakt upp och ner, haha! Nej men jag ska verkligen försöka träffa så många som möjligt nu i veckan med tanke på att det var tok för längesen senast!

Det man tappar, ska man leta upp och man ska aldrig ge upp hoppet! Verkligen försöka hålla ut till det sista, ingenting är omöjligt egentligen - absolut inte till en början. Man förlorar aldrig på att försöka få tillbaka något, men man kan förlora på att stå och se på när det försvinner istället. Ta chanserna som ni får, ta vara på det ni har och förlorar ni det så kämpa! Det är inget fel med att försöka en sista gång, det är som sagt inget man förlorar på. Men man förlorar som sagt kanske på det om man inte göra något och lever i ett "tänk om"..


 

Av Frida Skoglund - 12 juni 2010 19:01

Hade även sjukt trevligt igår/inatt och lillan verkade verkligen gilla besöket! Var ett tag sen någon ficka känna henne sparka så mycket, riktigt mysigt var det. Hon kanske har hittat ännu en favorit, vem vet? Hunden är ju en stjärna, han får verkligen inte vila huvudet på magen för då kommer vääärldens spark och han flyttar huvudet direkt - stackarn. Nej jag hoppas på att det blir fler gånger, är skönt att kunna prata om allt mellan himmel och jord med någon som verkligen förstår så att bussen missas - haha!.

Ikväll blir det som sagt massor med mys med syster min och det var även efterlängtad. Ska kika på bröllops filmen trean, är ju alltid något om man säger så. Hon får se till att över natta här så det inte blir tok för tomt i sängen i natt! Var jätte länge sen jag sov utan någon, sen när jag väl gör det har jag jätte svårt att sova själv sedan istället.

Nu ska jag och min lill flicka mysa på med syster/moster och bara njuuuta av livet! Gör det ni andra också, släpp problemen för en kväll/stund!


 

Av Frida Skoglund - 12 juni 2010 15:13

Sitter och klurar ut på vad min punkt 8a var, jag hade massa fler men som alltid så ska minnet svika. Men då istället kommer det ju att komma upp ett par fler så småning om som tur är! Ska snart skriva lite om graviditeten som jag har haft på hjärnan ett tag, men det kommer jag ju att lägga upp imorgon när jag går in i v.25 men jag skriver ner det nu så jag inte har massa minnesluckor imorgon och får panik för dom tomma orden som skrivs ner.

Allting runt omkring börjar ordna upp sig, men egentligen inte men jag tänker inte lika mycket på det så jag har väl kanske som man säger tagit steget vidare och tar sakerna som dom kommer, men det är väl kanske lika bra det? Slipper man ju sitta hemma och fundera över allting och vara ner tryckt i backen och tänka på allt som kanske händer som egentligen inte händer.

Vi sårar oftast oss sjävla mestadels med tanke på dom tankarna som dyker upp i våra huvuden när något som "gör ont" händer. Visst är det klart att man blir sårad när saker och ting tar slut eller inte blir som man hade hoppats, men det är faktiskt mycket utav det vi tänker som ställer till med en stor smärta också. Istället för att tänka positivt så är det bara negativt, om man t.ex blivit dumpad tänker man kanske oftast att "nu är han/hon med den och gör det" och det gör ju bara allting värre? Tur att jag själv kommit på det på egen hand utan att någon sagt åt mig att inte försöka tänka så mycket på allt tråkigt som hänt, och tänka på saker som kanske inte ens är det rätta. Det har faktiskt fått mig att må en aning bättre och som sagt tagit steget vidare, som jag skrev igår lyckan försvinner inte för gott - alla förtjänar äkta lycka.

Ikväll blir det en "ost kväll" med syster Angelica och det behövs verkligen, hon får mig alltid att le som ingen annan får! Det är väl helt underbart att ha såna syskon som får en att må bra helt omedvetet. Det är ju inte direkt så att dom försöker anstränga sig för att säga rätt saker och de ena med de andra som en del kanske har problem med, vet att jag själv ibland är helt tom på ord och försöker hitta det bästa att säga - men ibland får man andra att må bra fast man inte ens tänker på det. Det kanske är det som är ivägen, tankarna. Funderar man inte allt för mycket på vad man ska göra säga som blir det bästa, så brukar det bli ännu bättre!


 

Av Frida Skoglund - 11 juni 2010 17:01

1. Varför ska man hata/prata skit om någon som man inte ens känner, som man inte ens pratat med som inte ens har gjort en någonting?

2. Varför ska man sitta och hacka på folk som man inte känner, även om man vet vem dom är men inte känner dom? Ännu värre när dom inte vet vem personen är.

3. Om folk har sina åsikter, varför i helvete är dom "anonym" när dom säger som dom tycker? När det är bra saker då kan dom minsann stå för vem dom är, men när det är sämre saker då ska dom vara anonym och inte stå för vem dom är. Då tycker inte jag heller att man ska stå för vad man tycker - om man så absolut måste vara anonym.

4. Jag tycker det är tråkigt när folk gör slut fram och tillbaka och tidigare har jag stört mig på det, men egentligen nu för tiden så tycker jag det är ganska sött att man/dom alltid kommer tillbaka till varandra? Det tycker jag är ett tydligt tecken på att dom har så pass stark kärlek att dom alltid hittar tillbaka, & inte gör massa tok som "singel för en stund".

5. Om man tycker så illa om en kompis, eller någon man är bekant med eller vad som helst. Varför kan man inte "öppna sitt hjärta" och säga det till personen. För om man ändå tycker så illa om den, så bör man ju inte vara rädd för att dom blir sur och försvinner för gott, eller?..

6. Vad tjänar man på att ljuga egentligen & dölja saker? Jag kan inte förstå att jag höll på med sånt skit förut och jag skäms verkligen för det och idag förstår jag mig inte på personer som inte kan vara ärliga. Jag tycker det är riktigt tråkigt, för man märker när saker och ting inte går ihop eller när någon döljer saker - alla har ett speciellt uttryck.

7. Även om man förlorar lyckan så ska man inte ge upp, för i slutet så kommer alltid lyckan tillbaka på ett eller annat sätt.

8. Jag glömde bort vad jag skulle ha som åtta...


 

Ovido - Quiz & Flashcards