Min vardag & mycket mer.

Alla inlägg under juni 2010

Av Frida Skoglund - 11 juni 2010 16:06

Nu har man gjort sig klar för dagen, eller nästan i alla fall. Ska plocka upp lite i vardagsrummet och kleta på lite i ansiktet sen är dagen min! Känns otroligt skönt när man städar efteråt, det rus man får i kroppen! Man känner sig så duktig på något sätt, även fast det tar tusen gånger längre tid som gravid - för min del i alla fall.


Men nu ska jag fortsätta trycka i mig lite jordgubbar sen plock & smink! Blir förmodligen väldigt lite bloggande idag, för jag & lillan ska nämligen få besök förstår ni! Kanske skriver något senare, annars så finns jag ju kvar imorgon!

Ha en bra dag & försök minnas så mycket som möjligt dagen efter!



Av Frida Skoglund - 11 juni 2010 12:35

Har nyss varit ner i tvättstugan och slängt in två maskiner tvätt, var inte alls mycket tvätt som skulle tvättas! Men jag hatar tvättstugor, tycker dom är super läskiga och så självklart så ska ju lampan ner till tvättstugan gått - gå i mörker, ingen hit! Men nu ska jag snart ta tag i städningen också, det första jag gjorde imorse när jag vaknade var att plocka undan men nu ska allt ner i lådor! Ska senare plocka upp en kartong så jag kan packa ner lillans kläder, dom tar upp lite plats om man säger så när dom står i påsar!

Mamma, Tobbe och Johannes åkte för ca 30 min - 1 timme sen så nu blir det lugna stugan över helgen & hur skönt är inte det då? Dom hade handlat massa skräp men ink. jordgubbar & äpplen - muuums! Nej det här kommer bli en bra helg kan jag säga, men nu måste jag ta tag i städningen för det är minsann inte bara mitt rum som ska fixas till!


 

Av Frida Skoglund - 10 juni 2010 21:20

Lill flickan har party, helt gratis också - vilken tur för liten flicka! Sitter och lyssnar på massa musik för att få fart på lillan igen, men hon tycks bara gilla en grupp eller så stor hatar hon den för det blir verkligen liv på liten då, så fort jag drar igång en låt med den här gruppen - sötast.

Jag satt och tänkte på saker som låter totalt korkat t.ex:
Man ska aldrig säga aldrig - men då säger man ju att man aldrig ska göra något? Haha, jag är fan knäpp när jag är uttråkad kan jag ju passa på att tala om för er. Men suck för minnet också, jag hade flera såna där saker som låter knepig.. Men jag kommer inte på det just nu, kanske för att jag alltid får massor med fantasi när jag ligger i sängen och ska sova. Det är liksom då som hjärnan kommer på allt man kan skriva om, jag kanske bör ha papper och penna bredvid sängen i fortstättningen. Som det där jag skrev tidigare det har jag tänkt skriva i flera dagar, men som sagt mitt stackars minne har gett upp hoppet som jag tidigare har talat om.

Det blev en ganska härlig kväll trots allt det är ju super skönt väder! Alla andra här hemma är ute och springer & stymlar på medans jag sitter här och passar på att spela lite musik för min lilla flicka. Men nu blev hon en aning lugn när det kom igång en lugnare låt, shihi.

Imorgon blir det till att städa rummet och jag har en underbar mormor som sa att hon gärna hjälper till eftersom att jag faktiskt inte klarar av att göra så mycket, det är verkligen jätte tråkigt när det finns så mycket jag vill göra! Har haft städsuget i kroppen i flera dagar, det är ju inte klokt (!?) men när jag alltid har börjat så känns det som att jag ska svimma, det värker från topp till tå & jag har hela tre månader kvar - hur ska detta gå? Haha, så typiskt. Men jag har tur som sagt, med en sån underbar mormor som jag har fått!


 

Av Frida Skoglund - 10 juni 2010 19:47

Wihoo! Blir ensam hemma till söndag, kan inte säga något annat än - fy fan vad skönt! Känns underbart att få ta sitt egna ansvar för en helg, bara ta det lugnt och slappa och slippa allt jäkla tjat & tjaffs.

Min lilla flicka är verkligen på hugget idag fy tusan vad hon stymlar på! Glad för det är jag, snarare över lycklig. Känns så underbart att få chansen att ha barn, speciellt när man vet att man kommer klara det galant och att man klarar sig på egen hand osv. Ja vilken gåva, kan jag säga i alla fall. Jag längtar jätte mycket tills hon ligger i famnen och sussar på, att få se henne med egna ögon ute i livet och ta vara på varje sekund, skrik eller inte skrik.

Nu ska jag ta och lägga mig ner i soffan igen tills det är dags för mat (alltid sen middag här hemma). Så ska jag mysa vidare med min lilla sötnos! Eller nix, jag tar och går ut en sväng istället!


 

Av Frida Skoglund - 10 juni 2010 17:05

Har nyss varit iväg och handlat och fy tusan va tungt det var att bära hem allt det där, men allt behövdes till lilla mig, haha. Det ska ju ändå räcka hela helgen, maten & gottat som sagt! Men det är ju fan omöljligt varmt ute jag tror jag ska gå bort när som helst, känns som att man ska smälta vilken sekund som helst också faktiskt - för min del. Men man ska väl inte klaga för då får man väl en förjävla sommar med massor med regn och det gillas verkligen inte!

Ska nog snart ta mig en glass och sätta mig i solen och passa på medans jag kan, tills jag flyter bort då med andra ord.

Liten flicka har sparkat så mycket idag när jag stod upp så fick alldeles ont i magen och kunde knappt stå med ryggen rakt, men det är väl sådant som man får stå ut med antar jag! Undrar jag vad man ska hitta på i helgen, känns som att jag vill ut och göra något annorlunda istället för att bara sitta inne som jag tidigare gjort under graviditeten. Det kanske är dags att dra sig utåt och göra något skoj med kompisarna? Eller bara dra hem någon hit eller åka till någon, prata om allt mellan himmel ord jord!


 

Av Frida Skoglund - 10 juni 2010 13:07

Först vill jag bara säga en sak så ni inte missuppfattar inlägget och säger massa spydigt angående att jag kommer leva på soc - för det är inte det det här handlar om. Alltså, jag har inte pratat med dom angående den situation jag är i nu, för som sagt så har jag sagt att jag inte ska leva på soc. Men jaja hur som helst det här störde jag mig på riktigt mycket idag.


Jag fick en kontakt person genom soc (en sån man pratar om när man mår dåligt osv. alltså ingen soc tant eller så). Jag öppnade mig alltid för honom och när jag började berätta allt mer så ville han kontakta soc, delvis när jag blev gravid och sånt där för då förstod vi att det jag berättade om inte kunde fortsätta med tanke på att jag skulle ha barn. Så jag pratade med soc och berättade hur allting låg till, dom höll med mig och tyckte inte alls att det här var så som det skulle vara osv.. Så jag gick och pratade med dom angående den här saken som hade hänt och det fortsatt, så jag fortsatte att prata med dom och jag sa precis som jag tyckte och kände - samt personen det handlar om, och personen sa precis lika som mig.


Idag ringde min farfar dit för han visste inte var han skulle vända sig, för jag får ju inte stå på en egen lägenhet än och han är den enda som kan göra det. Men om han ska stå på lägenheten så kommer jag inte få något bostadsbidrag med tanke på att han har för hög inkomst eller hur det nu var. Så då ringde han dit för han skulle fråga var han skulle vända sig osv. Men istället för att dom säger hur han ska göra och sånt, så ljuger dom för honom istället och säger att dom gånger jag har varit dit och pratat angående det här så har jag sagt raka motsatsen till det jag egentligen sagt & bara sagt massa positivt? Varför ska dom som egentligen ska kunna hjälpa folk som råkar illa ut vända på allting och inte alls hjälpa den personen som faktiskt inte har det bra? Jag blir alltid lika förbannad när folk säger att jag har sagt något annat när jag faktiskt inte har gjort det, speciellt när det är dom här personerna som finns där för att hjälpa till osv.


Ja det låter kanske konstigt hela inlägget, men det handlar absolut inte om att jag pratar med dom angående att få hjälp och det ena med det andra. Jo dom skulle hjälpa till, med det är med något helt annat och det handlar inte om mig, mitt barn och eget boende för det fixar jag med egna pengar vilket ni säkert läst ett antal gånger.


Men jag tycker det är fel av personer som man öppnar sig till och berättar ett och annat för, för att dom ska hjälpa till och sedan ska dom ljuga? Är det så illa idag, att alla ljuger till och med äldre personer med ett rätt så viktigt jobb?


 

Av Frida Skoglund - 9 juni 2010 17:59

Sitter och kikar på ghost whisperer och det är alltid lika spännande tycker jag! Tycker dock att det är tråkigt att alla avsnitt ska sluta lika, precis som andra program t.ex CSI och sånt där. Varför kan det inte sluta annorlunda någon gång ibland, för det blir lite tjatigt att alltid veta hur det kommer att sluta tillslut..

Sitter just nu här i hopp om att få lite besök medans syster sitter här i soffan bredvid mig som självklart också är inne i GW. Johannes springer runt och fjantar som vanligt så snart rycker väl data sladden och då blir hela datan störd, hoppas inte!

Nej men nu ska jag fortsätta mitt tv mys och ta vara på alla rörelser och sparkar som liten flicka ger ifrån sig, det är underbart.


 

Av Frida Skoglund - 9 juni 2010 13:18

Efter mycket om och men så tog jag beslutet att logga in på min "kära" blogg, fick en stor klump i magen när jag hade fått 4 nya kommentarer. Ska det verkligen behöva vara så, att en person ska gruva sig för att logga in på sin egen blogg, läsa sina kommentarer för att hon verkligen inte alls klarar av att längre se alla dessa kommentarer som inte har någon mening alls. Men jag fick mig ett stort leende när jag såg kommentarerna och klumpen släppte direkt, var verkligen stöttande och precis så som man faktiskt ska skriva i någon annans blogg - snällt och meningsfullt! Så kan jag passa på igen att tacka för det, det värmer fortfarande lika mycket.


Jaja, nu över till besöket hos barnmorskan.
Det gick hur bra som helst och vi pratade om allt möjligt, hur det stod till med allt runt omkring och om jag ville prata med någon kurator eller sånt. Men jag känner inget behov till det, jag har öppnat mig för alldeles för många äldre personer så jag vet inte om jag vill göra det igen. Hon sa att det märktes på mig att jag verkligen var rädd om lillan, att jag var glad och att jag tänker på hennes bästa till slutet - kändes skit bra att någon annan ser det som är sanning. Allt var bra med henne, hjärtat slog bra och tillväxten var perfekt! Min lill flicka börjar bli lite större trots allt, och inte prata om vikten.. Oj oj vad jag gått upp i vikt sen jag blev gravid, helt otroligt. Jag tycker inte att jag stoppar i mig mer mat än vad jag gjorde innan & då gick jag nästan aldrig upp. Fast jag är ju trots allt gravid, men jag har faktiskt gått upp mot 10kg tror jag om jag inte minns helt fel. Men för första gången i mitt liv så stormtrivs jag i min egen kropp och jag blir glad när jag går upp i vikt för jag tycker faktiskt att det är positivt och det är värt att bli som en flodhäst för att få henne.


Hennes hjärtslag: 146.
Läng på livmoder: 24 cm.
Blodsocker: 4.9
Blodvärde: 124.
Blodtryck: 105/160.
Vikt: 65.


Så jag kan inget annat än att säga att allt såg bra ut, det är alltid lika skönt att höra. Lika nu så blev jag helt rörd av att höra lillans hjärta slå, man vill verkligen stor böla för att man är så lycklig och glad - jag längtar!


 

Ovido - Quiz & Flashcards